10 победители, 5 награди! Какво правим?

Да хванеш 3 точни резултата си е доста сложно. Точно това си мислехме до вчера. Но за участниците на FutbolnaPrognoza.com се оказа фасулска работа! Като цели 10 типстъра прогнозираха точно трите мача за деня. Вижте победителите в секция Награди.

А ето и резултатите от мачовете в петък, 5.1.2018:

  • Фиорентина – Интер: 1:1
  • Ливърпул – Евертън: 2:1
  • Манчестър Юнайтед – Дарби: 2:0

Но има проблем. Наградите за дневни игри са само 5, а победителите – 10. И за да разберем как да процедираме, се зачитаме в скучните правила. Ето какво пише там:

При ситуация в която има повече дневни победители отколкото останали награди, то наградата от 50 лв ще спечели участникът (или участниците), който завърши на най-предно място в крайното общо класиране за месеца от въпросните дневни победители.

И още:

Ако бъдат спечелени всичките 5 награди х 50 лв, следващите победители за деня няма да получават награди. В такъв случай продължава единствено борбата за първото място в крайното класиране за месеца и наградата от 200 ЛЕВА.

От това си правим следните два извода:

  1. Въпросните 10 участника, познали мачовете на 5.1.,  продължават борбата по между си през целия месец, за да определят кои 5 от тях ще си получат наградата. А това ще са петимата, завършили най-напред в общото класиране за януари.
  2. Вече няма дневни награди за този месец. Т.е. дори някой пак да познае и трите мача за деня, то той няма да получи награда. НО остава битката за първото място и супер наградата от 200 ЛЕВА!

Но какво ще стане, ако един от тези 10 дневни победители завърши на 1-во място? Отново ще трябва да зачетем правилата. И там пише:

Всеки потребител има право на само 1 награда на месец. Това означава, че ако даден потребител спечели награда от 50 лв от дневна игра и завърши на първо място в месечното класиране, то той ще получи само по-голямата награда от 200 лв. При такъв случай, награда от 50 лева ще получи първият победител от дневна игра, за който не е останала награда.

В превод – ако месечния победител е един от тези 10 дневни победители, то не за 5, а за 6 от тях ще има награда.

Май изяснихме ситуацията. Но какво ще правим занапред?

За да не се стига до подобна патова ситуация и всички дневни награди да се печелят още в началото на месеца, от Февруари ще увеличим на 4 мачовете за дневните игри. Така ще се запази стимула на участниците до края на месеца. Или поне така си мислим…

Актуализация, 31.01.2018: В крайна сметка преценихме да не увеличаваме на този етап броя на мачовете за дневните игри. Така че те остават по 3 за Кръг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *