Футболни анализи и измамното чувство

футболни анализи

Ако си футболен фен и си грамотен, едва ли ще ти е трудно да пишеш футболни анализи. А това може да ти осигури награда от 400 ЛЕВА за един ден…

Малцина типстъри пишат футболни анализи при нас

Както знаете, ако познаете четирите мача за деня в нашата игра с прогнози и сте публикували футболен анализ за поне един от тях, дневната ви награда се удвоява на 400 ЛЕВА!

Даже писахме вече статия на тема: „Струва ли си да се дават обосновани прогнози?“ Където правим сравнение с популярен сайт за типстъри-новобранци.

И въпреки множеството предимствата тук, малцина се осмеляват да коментират мачове при нас.

Измамното чувство да пишеш футболни анализи в игри

Това ни накара да се замислим. И анализирахме по-обстойно конкурентите. Запитахме се защо при тях масово се пишат анализи, а при нас това правят само 1-2 участника на месец. Въпреки че потенциалната награда при нас е в пъти по-висока.

И осъзнахме – наличието на измамното чувство при другите игри!

Обяснявам. Другите игри за обосновани прогнози са стандартни и следват една и съща схема:

  1. Типстър си избира мачове, прогнозира ги и ги анализира.
  2. В зависимост от изхода на мачовете, типстърът получава точки всеки ден и се движи напред-назад в класирането.

По този начин участникът има чувството, че контролира съдбата си и че е награждаван за усилията му. Но в повечето случаи това чувство е измамно. Защото конкуренцията е голяма и малцина са тези, които печелят някаква награда в края на месеца (в порядъка от 10 до 50 лева).

Като цяло, в другите игри типстър трябва да дава обосновани прогнози месеци наред, за да се добере до някоя от наградите. А на много от участници им трябват и години. Някои пък никога не стигат до челните места.

Какво се случва при нас:

  1. Типстър анализира един от мачовете за деня.
  2. Само ако познае и четирите мача от кръга, участникът ще спечели 400 лева.

По този начин типстърът остава с чувството, че анализите му не се оценяват и че не държи съдбата си в свои ръце. Това чувство също е измамно (и се потвърждава от сметките по-долу). А и всъщност само тук всеки участник има контрол върху съдбата си, защото дневната му награда не зависи от представянето на другите играчи, а само от собствените му резултати.

Какво показват сметките?

Сега да направим някои прости сметки.

Както писахме вече, при нас трябва да се познаят четирите мача за деня и да се анализира един от тях, за да се спечели наградата от 400 лева. Това изглежда трудно. Но не е и невъзможно, предвид факта, че почти всеки месец имаме победител познал всички мачове от дневен кръг.

При най-популярната игра за типстъри участник ще спечели 400 лева, чак когато завърши на 1-во място в цели 8 месеца (8 месеца х 50 лв награда = 400 лв). Но предвид конкуренцията, едва ли някой може да стане 8 пъти победител в рамките на 1 година да речем. Та дори и за 2, 3 или повече години.

Заключение

Това че не трупате явни дивиденти ако анализирате мачове при нас, всъщност е измамно чувство. Не се знае кой ден шансът ще ви се усмихне и ще познаете четирите мача от кръга. И ще ви е яд, че не сте коментирали една от срещите за двойна награда.

За подробности – моля, вижте секция Награди за играта.


Ако трябва да сме напълно честни, има една игра от която много по-лесно могат да се печелят награди за футболни анализи. Става въпрос за Про Лига, където всеки месец награда печелят 3-ма участника, но от общо 5! Т.е. това е единствената игра, в която шансът на всеки типстър за награда е 60%! Разбира се, трудната част е влизането във въпросната Про Лига.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *